Nieuws voor Vrienden van ramses Bier

Stand van zaken obligaties
De inrichting van de brouwerij is mogelijk door de bijdragen van ruim 60 Vrienden van Ramses Bier. In totaal is door obligatiehouders tot nu toe een bedrag van €173.000,- bij elkaar gebracht. Hiervan zit €112.500,- in obligaties met een rente van 6% in euro’s, €52.500 in obligaties met een rente van 12% in bier en €8.000,- in obligaties die 18% rente en de waarde van de obligatie in bier ontvangen. In augustus hebben de eerste obligatiehouders hun rente ontvangen. Er zijn nog mogelijkheden voor obligaties met rente in bier of rente en terugbetaling in bier. De obligaties met 6% zijn gesloten.

De brouwinstallatie en de gisttanks
Inmiddels zitten de vijf gisttanks continu vol met bier. Er kan 6.000 liter per maand geproduceerd worden..

Alle 18 bieren zijn nu leverbaar uit eigen brouwerij.

Duurzaam produceren
Dankzij een houtpelletinstallatie en vier forse verwarmingsspiralen in de brouwketel is er geen gas nodig in de brouwerij. Dit heugelijke feit is ook langzaam doorgedrongen tot netwerkbeheerder Eneco. Een doortastende medewerker van dit bedrijf is langs gekomen om de gasaansluiting af te sluiten. Wat schetste zijn verbazing toen hij en zijn laatste ferme waarschuwingsbrief door de brouwer hartelijk welkom werden geheten?

Inmiddels is er een goede pomp via KIN en een Alfalaval platenkoeler gekocht. Wij zoeken nog een of twee boilers die aangesloten kunnen worden op de houtpalletkachel.

Openingstijden
Er wordt hard gewerkt maar de brouwerij is geen winkel. Leveranciers, klanten en investeerders zijn van harte welkom. We zijn voorlopig iedere woensdag gesloten. De weekenden zijn gereserveerd voor proeverijen of bierfestivalsl. Vanaf maart zal de brouwerij iedere laatste zondag van de maand open zijn voor doorlopende proeverijen en rondleidingen. De eerste open dag zal heel bijzonder worden.

Nieuws

Het laatste nieuws van Ramses Bier:

Weer twintig kuit brouwers in Nederland

De Campagne Nederlandse Bierstijlen is een samenwerkingsverband van diverse liefhebbers, bedrijven en organisaties. Het doel is om oude Nederlandse bieren te herintroduceren.

Vermelding in de Ultieme Bier Reisgids

De Ultieme Bier Reisgids is uitgebracht om de Nederlandse speciaalbieren wat meer te promoten. De reden voor dit is dat het Nederlandse speciaalbier steeds meer in opkomst is en wij vinden dat hier wel wat meer aandacht aan besteed mag worden.